Geschiedenis

Het bedrijf is in 1950 opgericht door Jacob Roo onder de naam "Handelsbedrijf Roo" te Rouveen. In de beginjaren werd er voornamelijk gehandeld in machines. Na verloop van tijd bleek dat er steeds meer vraag naar rubber kwam. Rubber o.a. voor geluidsdemping en bescherming van machines.

Jacob Roo
Jacob Roo, de oprichter van Roo Rubber, op een stand in de RAI te Amsterdam

Tevens kwam de landbouw en veeteelt opzetten en ook in deze sector ontstond steeds meer vraag naar rubber. Dit werd gebruikt in stallen en veewagens om de dieren te beschermen tegen kneuzingen en botbreuken. Als bodemlaag voor het kuilvoer bleek rubber ook zeer geschikt te zijn.

Na meer dan 25 jaren in Rouveen gehuisvest te zijn werd in 1977 het huidige pand aan de Rollecate 13 te Nieuwleuzen aangekocht. Dit was noodzakelijk aangezien de vraag naar rubber uit steeds meer hoeken kwam. De naam van het bedrijf werd veranderd in de huidige naam "Roo Rubber". Er werden nieuwe machines aangekocht om de diverse soorten rubber te kunnen bewerken tot het gewenste eindproduct.

Ook werd er een nieuwe techniek ontwikkeld om gevulkaniseerde strippen met verticale staaldraden op maat te maken. De eerste jaren werden deze strippen verkocht onder de naam "ROSTA Slijtstrippen" wat later werd herzien in "Roo Rubber". Deze strippen werden en worden nog steeds geleverd aan vele bedrijven en gemeenten voor montage op sneeuwploegen of andere schoonmaakmachines.